BTI er en samhandlingsmodell for tjenester som møter gravide, barn, unge og foreldre det er knyttet undring eller bekymring til. Hensikten med BTI-modellen er å kvalitetssikre en helhetlig og koordinert innsats, uten at det blir brudd i oppfølgingen. BTI bidrar til tidlig innsats, samordning og medvirkning. BTI-modellen beskriver arbeidsprosesser og samhandling mellom tjenestene, og viser veien fra bekymring til handling.
Indre Fosen har utviklet en BTI-veileder for oppfølging av utsatte barn og unge. Som verktøy i vårt BTI-arbeid benytter vi Conexus stafettlogg.
Det er utviklet følgende informasjonsskriv og rutiner for BTI og stafettlogg:I
- I «Informasjonsskriv om BTI og samtykke til stafettlogg» er det beskrevet hva BTI er, og hvordan vi jobber med det i Indre Fosen kommune. Her finner du også samtykkeskjema til opprettelse av stafettlogg. (Engelsk versjon: Informed consent is required to establish and participate in Stafettloggen.)
- I «Rutine for stafettlogg» er det beskrevet hvem som skal gjøre hva, og hvordan det skal gjøres, når det opprettes stafettlogg rundt et barn eller en ungdom. Enhetsleder har et særlig ansvar for å følge opp bruk av stafettlogg i egen enhet. Rutine for enhetsleders oppfølging av stafettlogg.
- I «Rutine for Individuell plan, barnekoordinator, stafettlogg og stafettholder» er forskjellen mellom individuell plan og stafettlogg beskrevet, samt hvem som koordinerer arbeidet og hvordan dette skal gjøres.