Brukermedvirkning er en lovfestet rettighet som har som mål å bedre kvaliteten på tjenestene ved at brukerne får reell innflytelse på valg og utforming av tjenestetilbudet. Brukermedvirkning innebærer at tjenestetilbudet så langt som mulig utformes i samarbeid med brukeren, og at det legges stor vekt på hva brukeren ønsker.
Systematisk brukermedvirkning.
Koordinerende enhet har et overordnet ansvar for arbeid med individuell plan og barnekoordinator i kommunen. De mottar meldinger om behov for individuell plan, oppnevner barnekoordinator og bidrar til kompetanseheving og opplæring/veiledning. Det å legge til rette for brukermedvirkning er også en del av ansvaret til koordinerende enhet, inkludert samhandling med pårørende. Se her for utfyllende info i Rutine for systematisk brukermedvirkning i møte mellom innbyggere og koordinerende enhet i Indre Fosen kommune, på individnivå.
Rutine for brukermedvirkning og innhenting av samtykke systematiserer hvordan alle ansatte sikrer brukermedvirkning og innhenting av samtykke i møte med barn, unge og deres foresatte.
Råd for personer med nedsatt funksjonsevne.
Råd for personer med funksjonsnedsettelse er et folkevalgt organ med hjemmel i
kommuneloven, som skal orienteres og høres ved endringer i Indre Fosen tverrfaglige samhandlingsmodell.
Se her for informasjon om: Råd for personer med nedsatt funksjonsnedsettelser sin rolle i de tverrfaglige samhandlingsmodellen for utsatte barn og unge.
Ungdomsrådet.
Indre Fosen ungdomsråd er ungdommenes største taleorgan i kommunen, og når endringer i den tverrfaglige samhandlingsmodellen gjøres vil Ungdomsrådet orienteres og bedt om å uttale seg.
Se her for informasjon om: Ungdomsrådets rolle i den tverrfaglige samhandlingsmodellen for utsatte barn og unge.
Tilgjengelighetserklæring
Tilgjengelighetserklæring for samhandlingsmodellen Indre Fosen kommune